Om du driver någon slags hjälpverksamhet, som Stadsmissionen, så behöver du ständigt söka nya givare. Då är det smart att satsa på e-postmarknadsföring för att på ett enkelt och billigt sätt nå både gamla medlemmar och nya personer.

Riktad e-postmarknadsföring

Epostmarknadsföring och nyhetsbrev är i princip samma sak. Det är ett mycket effektivt sätt att nå människor och metoden kostar inte så mycket i jämförelse med andra marknadsföringsstrategier. Du behöver bara skriva mejlet och ha en bra layout. That’s it. Nästan. För att verkligen lyckas bör du också skapa mejl som alltid är intressanta, för att nå igenom allt mediabrus som vi lever i idag. Ett smart sätt är då att satsa på riktad epostmarknadsföring med en smart plattform som hjälper dig att skriva individuella nyhetsbrev som ser professionella ut. Du måste skapa något mer än ett vanligt mejl för att få fler givare. Med Ungappeds plattform maxar du er epostmarknadsföring och skapar sms-kampanjer som kommer göra stor skillnad. De har snygga layouter som du kan använda och du kan enkelt skriva individuella mejl med bara några klick.

Individuella mejl

Eftersom vi blir bombarderade med mejl och reklam ska du bara skriva mejl som verkligen kommer bli lästa. Så att dina medlemmar och läsare alltid känner goda vibbar när de ser er organisations namn i mejlkorgen. Individuella mejl baseras på ålder, yrke och tidigare engagemang. Om er organisation ska ha en dag för barn, så är det smart att främst marknadsföra den mot barnfamiljer. Har du särskild info som gäller frivilligarbetare ska bara de behöva läsa informationen. När du ska nå nya givare kan du få in mer pengar genom att bjuda in till olika arrangemang beroende på bostadsort. Riktade mejl är framtiden.

Hjälpverksamhet

Det finns så många viktiga projekt att engagera sig i. Just nu är fokus på kriget i Ukraina som påverkar oss alla. Då kan det vara extra viktigt för dig som driver en hjälpverksamhet att lyckas nå fram till folks hjärtan. Människor är fortfarande hemlösa i Stockholm, alla barn får inte gå i skolan i fattiga länder och många kvinnor och barn upplever våld och missbruk i sin vardag. Vi måste både ta hand om ukrainarna och andra nödställda människor.