Nordens Venedig är det smickrande namnet på Sveriges huvudstad Stockholm. Nog kan man se vissa likheter – Stockholm ligger också på vatten och under de varma månaderna lockas människor ut ur sina hem och sitter på uteserveringar och bryggor runt hela staden. Stockholm är en levande stad där tempot är högt. Det finns oändligt många saker att göra i Stockholm, såväl vinter som sommar, höst och vår. Människor från hela Sverige och Europa besöker vår vackra huvudstad för att shoppa, ströva runt i Gamla stan, ta en drink på någon krog och äta gott. Om man vill finns det aktiviteter att göra dygnet runt.

Old Town of Stockholm

Old Town of Stockholm

Särskilda event i storstan

Kanske har du och dina vänner lockats till vår vackra huvudstad av en särskild anledning? Ska ni gå på en teaterföreställning på Dramaten, uppleva den speciella stämningen på Södermalm eller kanske ha en möhippa i Stockholm? Det går inte en helg utan att man kan se glada möhippegäng vandra gatorna fram medan de firar en särskilt utvald person. Att gifta sig är en stor upplevelse och självklart ska det firas ordentligt. Det finns mängder av olika aktiviteter att välja mellan, kanske vill ni köra go-cart, spela in en egen sång eller brottas med varandra iförda sumodräkter? När det gäller möhippor – och svensexor också för den delen – är det bara fantasin som sätter gränser. Eftersom hipporna oftast är en överraskning gäller det att tänka sig in lite i brudens intressen, för att anpassa det till henne. Tycker hon om fart och fläkt eller vill hon ha lugn och ro? Allt är möjligt i Stockholm.

betalvaggforhemlosa2.se

Semester i din egen huvudstad

När semestern närmar sig börjar många kolla på resor. Man vill resa bort någonstans och lägger mycket tid och pengar på att hitta en billig flygstol, ett bra hotell och en härlig resort. Det kan ofta bli en dyr affär, även om det inte var tänkt så från början. Ett tips inför semestertider är att istället semestra i sin egen stad, eller i detta fall – Stockholm. Om du redan bor i staden är saken klar och annars kostar tågbiljetter inte särskilt mycket. Det finns många fördelar: du behöver inte växla valuta, du förstår redan vad alla säger och det behöver inte bli så dyrt. Stockholm bjuder på en hel hög av aktiviteter för dig som vill uppleva mycket under din semester, samtidigt som det är lätt att även ta det lugnt i denna stad. Gå ut och sätt er på en uteservering och titta på folk, ta båten över till Fjäderholmarna eller besök djuren på Skansen.