Alla har vi saker i våra hem som ingen längre använder. Det kan vara leksaker som ingen leker med, skålar som står och samlar damm eller kläder som bara hänger. Det är lätt att låta sakerna ligga kvar, eftersom det kräver ansträngning att sortera och plocka ut, men genom att skänka sakerna vidare kan du se till att de får nytt liv och får komma till användning igen. Oavsett om du har besökt Stadsmissionen eller inte, har du troligtvis hört talas om arbetet som företaget gör. Här får företag och privatpersoner lämna in saker man vill bli av med och sedan säljs de vidare till mycket bättre priser. För att kunna fortsätta sin verksamhet är Stadsmissionen i behov av saker som människor är beredda och skänka bort, eftersom de själva inte köper in några produkter till sina hyllor. Det finns alltid något skåp, låda eller källare som behöver rensas ut och genom att lämna in detta till Stadsmissionen kan prylarna få vandra vidare till någon som är i behov av dem.

Äldre hemlösa är mycket utsatta

Att bli gammal är inte alltid lätt och är man dessutom hemlös är situationen mycket värre. I Sverige finns det betydligt fler hemlösa än vad man tror och många spenderar sina nätter utan tak över huvudet. Stockholms Stad har beslutat att ett särskilt boende för äldre hemlösa ska byggas, där människor får den äldreomsorg de förtjänar, oavsett eventuella missbruk eller beroenden. Detta är ett stort steg framåt för de hundratals människor över 75 år, som inte har en stabil plats att kalla sitt hem. Precis som Stadsmissionens arbete att hjälpa människor som har det ekonomiskt svårt, ser Stockholms Stad till att det finns en varm plats för alla. Alla äldre hemlösa får naturligtvis inte plats på ett och samma hem och därför väljer Stockholms Stad att fortsätta bygget och planerar in ytterligare ett hem för äldre människor utan hem. Som äldre är man betydligt mer utsatt och kroppen klarar inte av de långa och kalla nätter som Sverige har. Hos Stadsmissionen kan hemlösa eller folk med dålig ekonomi hitta fantastiskt bra och varma vinterkläder, skor, mössor och vantar. Rensa garderoben och se vad du kan hitta!

Stadsmissionen är till för alla

Det första man associerar Stadsmissionen med är troligtvis kläder, men sanningen är att Stadsmissionen säljer allt från textiler, köksartiklar, dekorationer, kläder, leksaker och spännande böcker. Trots att verksamheten främst är skapad för att hjälpa människor med dålig ekonomi, så är butikerna öppna för alla olika typer av människor. Människor konsumerar idag mängder med olika produkter, vilket skadar miljön på många olika sätt. Hos Stadsmissionen kan gamla saker få nytt liv och komma till ett hem där de verkligen uppskattas och behövs. För den som är intresserad av musik hittar du traditionella LP-skivor, men självklart säljs även CD-skivor för den som gillar det nostalgiska. Rader med böcker som aldrig har lästs eller lästs ut finns att köpa och du kan dessutom lyssna på lugnande eller spännande berättarröster på ljudböcker av olika slag. Har du aldrig besökt en av Stadsmissionens butiker är det på tiden att du gör det. Om det inte är för att lämna in saker du själv inte behöver, kanske du lyckas komma hem med en skatt eller två.